
دهها نفر در اثر انفجار انتحاری در شهر لاهور پاکستان کشته و زخمی شده اند.
روز چهارشنبه، 27 مه (6 خرداد)، یک اتومبیل بمب گذاری شده در نزدیک یک پاسگاه پلیس و ساختمان دفتر شعبه سازمان اطلاعات پاکستان در شهر لاهور، مرکز ایالت پنجاب، منفجر شد و به گفته مقامات محلی در اثر آن دست کم بیست و سه نفر کشته و بیش از یکصد نفر دیگر زخمی شده اند در حالیکه احتمال افزایش آمار تلفات این بمب گذاری نیز منتفی نیست.
برخی منابع خبری گفته اند که در اثر این حادثه، که پر تلفات ترین خرابکاری در پاکستان در سال جاری مسیحی توصیف شده، احتمالا بیش از سی نفر جان خود را از دست داده و تا یکصد و بیست نفر دیگر زخمی شده اند اما هنوز آمار نهایی این حادثه انتشار نیافته است.
شبکه های تلویزیونی محلی تصاویری را از محل انفجار پخش کرده اند که ماموران امدادرسان را در حال بیرون کشیدن اجساد کشته شدگان از زیر آوار و انتقال زخمی های این حادثه نشان می دهد.
رحمان مالک، وزیر کشور پاکستان، گفته است که در این عملیات، دست کم چهار مرد مسلح از اتومبیل حاوی مواد منفجره خارج شدند و قبل از انفجار این اتومبیل، ساختمان محل سازمان امنیت شهر را به گلوله بستند.
در حالیکه ماموران محافظ ساختمان به آتش مردان مسلح پاسخ می دادند، مهاجمان اتومبیل را منفجر کردند و به نظر می رسید که خود در اثر انفجار کشته شدند اما بعدا گزارش شد که پس از وقوع انفجار، صدای تیراندازی از داخل ساختمان سازمان اطلاعات به گوش می رسید.
منابع محلی گفته اند که دو نفر را بازداشت کرده اند که احتمالا از مهاجمان بوده اند.
حملات لاهور
تا کنون هیچ سازمان و گروهی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته اما آقای مالک گفته است که احتمالا این حمله به تلافی عملیات گسترده ارتش پاکستان علیه شبه نظامیان طالبان در ناحیه دره سوات به اجرا گذاشته شده است.
شاهدان عینی گفته اند که شدت انفجار به حدی بود که ساختمان های واقع در نزدیکی محل انفجار، واقع در یکی از محله های تجاری مرکز لاهور را به لرزه درآورد.

وزیر کشور پاکستان حمله لاهور را با عملیات سوات مرتبط دانسته است
هر دو ساختمان پاسگاه پلیس و دفتر سازمان اطلاعاتی مجاور آن نیز در این بمب گذاری به شدت آسیب دیده است.
انفجار روز چهارشنبه سومین عملیات خرابگاری در لاهور از آغاز سال جاری مسیحی بوده است.
در ماه مارس، مردان مسلح به خودروهای حامل اعضای تیم کریکت سریلانکا که عازم برگزاری مسابقه ای در ورزشگاه مرکزی شهر لاهور بود حمله کردند که در نتیجه آن، شش مامور پلیس و راننده یکی از خودروها کشته و چند نفر دیگر، از جمله چند بازیکن این تیم زخمی شدند.
کوتاه مدتی پس از آن، افراد مسلح به آموزشگاه پلیس لاهور واقع در حومه شهر حمله کردند و در جریان یک درگیری چند ساعته بین مهاجمان و ماموران امنیتی و نیروهای ارتش که به محل اعزام شده بودند، دوازده نفر جان خود را از دست دادند.
در آن زمان، بیت الله محسود، که از او با عنوان رهبر طالبان پاکستانی نام برده می شده، مسئولیت این حمله را برعهده گرفت.
گفته می شود که بسیاری از اعضای شبکه القاعده و طالبان افغانستان پس از سقوط رژیم طالبان در آن کشور به پاکستان گریخته اند و با پناه گرفتن در مناطق مرزی و برخورداری از حمایت برخی ساکنان محلی، به عملیات مسلحانه در داخل افغانستان و پاکستان ادامه می دهند.
علاوه بر این، ظاهرا چند گروه و سازمان اسلامگرای پاکستانی نیز در این کشور فعالیت می کنند که به گفته سازمان های اطلاعاتی غرب، دارای ارتباط هایی با شبکه القاعده و طالبان هستند.